Interieur- & Verkoopstyling

checkpoint

TOP

KLIK op een foto voor een UITVERGROTING

       Nieuw: EXPATS

Gecertificeerd Verkoopstyliste

Loft Special

Dit is het perfecte moment om je interieur te restylen

Met het stylen van een woning creëer je meerwaarde

Loft Special

Amerika is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt voor wooninspiratie. Niet zo gek, want het gemiddelde Amerikaanse interieur loopt een aantal jaar achter op dat van ons.

Dat beeld wordt vaak nog eens extra bevestigd door populaire Amerikaanse series. Denk aan Friends, Modern Family of Desperate Housewives, waar de oubollige of suffe woonkamer het belangrijkste decor vormt.


Toch is dit niet altijd het geval. Absoluut niet zelfs. Want Amerika is ook het land van de extravagante en super- de-luxe lofts. Geloof mij: Manhattan, New York, is dé place to be voor inspirerende en stijlvolle interieurs! De grote verscheidenheid aan culturen en de aanzienlijke hoeveelheid geld zorgen voor interieurs om U tegen te zeggen. We zien daar vaak dat oude fabrieken en loodsen worden omgebouwd tot prachtige lofts, waarbij de combinaties van oud en nieuw en van ruw en strak, centraal staan. Zo worden bijvoorbeeld de originele bakstenen muren en betonnen vloeren behouden, terwijl andere elementen juist op een strakke en moderne manier worden afgewerkt. Ruwe materialen als hout en staal voeren de boventoon. Ook zien we dat een mooie loft niet bomvol wordt gezet met zomaar allerlei meubels, maar dat er echt wordt gekozen voor specifieke, hoogwaardige producten die een statement maken. Kortom: alle ingrediënten voor een super stijlvol interieur. En dit zijn ook de ingrediënten die wij als uitgangspunt hebben genomen voor deze special. Veel leesplezier én natuurlijk veel inspiratie toegewenst!


Anja Kroon - Internationaal interieur- & verkoopstyliste en founder van Checkpoint

Dit is het perfecte moment om je interieur te restylen

Vrijwel ongemerkt worden de dagen weer korter. ’s Avonds is het eerder donker, steken we de kaarsjes aan en met een beetje geluk de buitenhaard of vuurkorf om zo lang mogelijk van de nazomer te kunnen genieten. Wat mij betreft is dit het perfecte moment om, als je die intentie hebt, je huis te verbouwen of je interieur te restylen. Doe je dat nu, dan kunt je straks heerlijk wegzakken in je nieuwe bank met een goed glas wijn bij je nieuwe open haard. Zo kom je de koude wintermaanden wel door!


September is voor veel mensen ook vaak het moment om hun huis te verkopen. Goede foto’s zijn dan essentieel. Het voordeel van deze periode is dat je tuin vaak nog op z’n mooist is en dat levert ongetwijfeld sfeervolle foto’s op.


Tenminste, als je hiervoor met een gespecialiseerde fotograaf werkt. Tegenwoordig zijn we steeds meer visueel ingesteld en is dat het eerste wat een potentiële koper ziet. Vanuit mijn vak werk ik met diverse gespecialiseerde partijen samen. Architectenbureau Den Oldervleugels en fotograaf Michael van Oosten zijn daar een goed voorbeeld van. Werken met een goed team dat op elkaar ingespeeld is, is voor mij enorm belangrijk. Hierdoor kan ik optimaal kwaliteit leveren aan al mijn klanten en dit leidt iedere keer weer tot verrassende, mooie ontwerpen, voor zowel binnen als buiten.


Mijn belangrijkste tip als je plannen hebt om een huis te bouwen of verbouwen: zorg ervoor dat je met een erkend architectenbureau werkt. Check ook of het bureau samenwerkt met erkende bouwbedrijven, interieurstylisten en tuinarchitecten. Dit om te voorkomen dat je voor vervelende (financiële) verrassingen komt te staan. Ook belangrijk, zet voordat je gaat beginnen al je ideeën op papier. Een leuke en effectieve manier om dat te doen is het maken van een moodboard met eventueel hulp van een erkende interieurstylist. Hierin kun je al je ideeën kwijt over het type huis, de indeling, de kleuren en de tuin. Vergeet ook vooral niet om te kijken naar materialen die je belangrijk en mooi vindt om te gebruiken.


Anja Kroon is internationaal interieur- & verkoopstyliste en founder van Checkpoint

Column uit Werelds Wonen 04-18

Met het stylen van een woning creëer je meerwaarde

“Wanneer mensen besluiten hun woning te koop te zetten, krijgen ze maar één keer de

kans om het goed te presenteren. Een woning moet gaan stralen”, vertelt Anja Kroon van

Checkpoint Interieur- & Verkoopstyling. De vastgoed- en interieurstyliste is onder andere

gespecialiseerd in de presentatie van te koop staande woningen in het hogere segment en

maakt daarbij gebruik van de mooiste en meest luxe high-end meubelen en accessoires.


We treffen Anja bij een appartement aan de Mauritskade in Amsterdam, een woning die ze onlangs helemaal onder handen heeft mogen nemen. Binnen vertelt de styliste enthousiast: “In dit luxe appartement heb ik gekozen voor kleurrijke schilderijen van Jacksart en de kleuren uit de kunstwerken heb ik terug laten komen in de meubelen en accessoires. Eenheid is ontzettend belangrijk.”

Vijftien jaar lang werkte Anja als woonconsulente en verhuurmakelaar en coördineerde ze de oplevering van nieuwbouw- en renovatieprojecten. “Hoewel het officieel geen onderdeel van mijn functie was, begon ik op een gegeven moment met het aankleden van modelwoningen.


Ik zorgde ervoor dat de ze er spik & span uit kwamen te zien en binnen no time werden ze verkocht. Zelfs de spullen die ik had aangekocht om de modelwoningen in te richten, werden mee verkocht”, vertelt ze trots. Tijdens een reorganisatie van de wooncorporatie waar Anja op dat moment werkte, besloot ze haar hart te volgen en een eigen bedrijf op het gebied van interieur- en verkoopstyling op te richten. Ze investeerde in high-end meubilair en accessoires en ging aan de slag. “Dat is nu ruim zes jaar geleden”, vertelt Anja stralend.

“Ik begon met het stylen van doorzonwoningen en inmiddels heb ik ook het duurste huis van Nederland in mogen richten.” Kijk hier voor een brochure (BRON: Qualis magazine)

NIEUWS


Marco van Rooij, van

Baljon & Mora Makelaars


“Baljon & Mora wil voor haar opdracht­gevers het optimale verkoopresultaat realiseren.

Dit is een reden waarom wij onder andere graag met interieurstyliste Anja Kroon van Checkpoint Interieur­ & Verkoopstyling werken.


Anja is als geen ander in staat om huizen en appartementen de juiste uitstraling te geven, die voor een verkoop zo belangrijk is. Interieurstyling is een belangrijke schakel en Anja’s inzet is een garantie voor de optimale presentatie.”


   TE KOOP | Exclusief Penthouse Met Lift